CLARITATE ÎN IMOBILIARE

Trăiești, nu doar locuiești

Dacă plănuiești să te muți, caută aici cele mai bune zone din oraș, atât din punct de vedere al calității aerului, trafic, repere și preț, cât și din punctul de vedere al oamenilor care trăiesc deja acolo. Vezi cum e viața dincolo de metrii pătrați ai locuinței.

Pe cuvânt de

DESCOPERĂ T.R.A.I.

T.R.A.I. by Storia este instrumentul care adună date din surse obiective pentru a-ți putea oferi cele mai relevante informații atunci când ești în căutarea locului pe care să-l numești acasă.


Măsurăm o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliare – preț pe metru pătrat) pe care, ulterior, îi traducem într-un scor de calitate a vieții în cartierele din România.

Scor Național T.R.A.I. (Iunie, 2024)

TOP Cartiere Aer Trafic Repere Imobiliare Scor Total
TOP Orașe Scor Total

Scor Național Vocea Cartierelor (Iunie, 2024)

TOP Cartiere Siguranță Curățenie Parcări Transport Piste biciclete Zgomot Apă curentă Salubrizare Gaz Canalizare Încălzire Grad de mulțumire Cost general al vieții Scor Total
TOP Orașe Scor Total

NOUTĂȚI

Ce ne spune piața imobiliară din 2023 despre cea din 2024? 🤔

Ce s-a întâmplat în piața imobiliară în 2023 în România

Analiză Storia: Prețurile la chirii pentru top 10 orașe din România.

Previziuni pentru piața imobiliară în 2024

Analiză Storia: Creștere cu 56% a interesului pentru proprietățile de vânzare în ianuarie 2024

Noutăți pe piața imobiliară din România în ianuarie 2024

Ce ne spune piața imobiliară din 2023 despre cea din 2024? 🤔

Ce s-a întâmplat în piața imobiliară în 2023 în România

Analiză Storia: Prețurile la chirii pentru top 10 orașe din România.

Previziuni pentru piața imobiliară în 2024

Creștere cu 56% a interesului pentru proprietățile de vânzare în ianuarie 2024

Noutăți pe piața imobiliară din România în ianuarie 2024

VREI SĂ ȘTII CARE E TREABA CU T.R.A.I.?

T.R.A.I. by Storia este instrumentul care adună date din surse locale și științifice pentru a-ți putea oferi cele mai relevante informații atunci când ești în căutarea unui cartier potrivit în care să trăiești.

Acesta măsoară o serie de factori cheie (Trafic, Repere, Calitatea aerului și Imobiliare – preț pe metru pătrat), pe care mai apoi îi traduce într-un scor de calitate a vieții în cartierele din România.

Astfel, îți oferă un top pe care îl poți consulta atunci când ești în căutarea locului pe care să îl numești acasă.

Indexul include atât date obiective, adunate cu ajutorul datelor de specialitate, dar și date subiective ale locuitorilor din cartiere.

T.R.A.I

Vocea Cartierelor

Descoperă cartierele cel mai bine clasate din orașul tău din punct de vedere al standardului de locuit, conform T.R.A.I.

Afișează date precise despre circulația rutieră și viteza de deplasare, în raport cu viteza maximă legală admisă în zonă. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât traficul este mai redus în cartierul ales de tine.

Monitorizează constant calitatea aerului pe baza indicatorilor de poluare: particule în suspensie, oxizi de azot, O3, SO2, CO, temperatură, presiune atmosferică, umiditate și vânt. Cu cât scorul este mai ridicat și se apropie de 100, cu atât te bucuri de un aer mai curat în zona selectată.

Ia în calcul numărul total de magazine, supermarketuri, baruri și restaurante, grădinițe, școli, parcuri, locuri de joacă, facilități medicale și mijloace de transport în comun disponibile în cartier. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât zona are mai multe puncte de interes pe metru pătrat.

Calculează costul mediu pe metru pătrat al locuințelor din cartierul ales, raportat la media prețurilor imobiliare la nivel național. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât locuințele din cartier au prețuri mai ridicate pentru cumpărare.

Indicele este calculat în funcție de răspunsurile locatarilor din cartiere la chestionarul care măsoară calitatea vieții. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât zona este mai sigură.

Rezidenții cartierelor ne-au spus cât de frecvente sunt pistele pentru biciclete în cartierele lor, iar în funcție de răspunsuri am făcut o medie și am calculat un scor. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât te deplasezi mai ușor cu bicicleta în zona respectivă.

Am strâns date de la oameni ca să înțelegem cum merge din punctul lor de vedere alimentarea cu gaze la ei în cartier. Cu ajutorul acestor răspunsuri am calculat acest scor. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât probabilitatea de a întâmpina probleme cu sistemul de gaze scade.

Mersul la piață sau la restaurant poate fi mai scump în funcție de cartier, așa că am adunat date locale pentru a calcula costul general al vieții. Scorul mai apropiat de 100 indică un confort financiar mai ridicat.

În funcție de ușurința de deplasare dintr-un punct în altul al orașului, locuitorii din cartiere ne-au spus ce părere au despre infrastructură. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât este mai ușor să te deplasezi cu transportul în comun.

Am strâns date locale legate de sistemele de salubrizare din cartiere cu ajutorul oamenilor care locuiesc acolo. Cu cât scorul se apropie de 100, cu atât sistemul de salubrizare este mai bine pus la punct.

Am întrebat oamenii cât de mulțumiți sunt în general de viața pe care o duc la ei în cartier și am adăugat răspunsurile într-un scor. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât gradul de mulțumire este mai mare.

Dacă stai mult până găsești locul de parcare, doar locuitorii cartierelor știu mai bine, tocmai din acest motiv ne-au spus cum stă treaba pe la ei. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât este mai ușor să găsești un loc de parcare.

Dușuri cu apă caldă sau apă rece, asta depinde de zona în care locuiești. Tocmai din acest motiv oamenii din cartiere ne-au spus cum stă treaba pe la ei, ca să adunăm totul într-un scor la care să te poți raporta. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât nu trebuie să îți faci griji în legătură cu apa, fie ea rece sau caldă.

Dacă iarna se dă căldură înainte sau după prima zăpadă, ne pot spune doar locuitorii din cartiere. Așa că scorul pentru sistemul de încălzire este dat chiar de ei. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât sistemul termic funcționează cum trebuie, atunci când trebuie.

Am adunat date reale de la locuitori pentru a-ți spune care este nivelul de curățenie atât pe străzi, cât și în locurile principale ale cartierului. Dacă scorul este ridicat, atunci nu trebuie să îți faci griji pentru curățenie.

Dacă vrei să știi dacă muzica vecinilor sau claxoanele îți vor face nopțile albe, verifică scorul indicat de locuitorii cartierelor. Cu cât scorul este mai ridicat, cu atât vei avea mai multă liniște.

Locuitorii din cartiere ne-au spus cum funcționează sistemul de canalizare în cartiere. Cu ajutorul lor am făcut un scor care să te ajute să îți dai seama de situația din fiecare zonă. Un scor ridicat înseamnă un sistem de canalizare funcțional.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

T.R.A.I. Index este un tool inovator în piața imobiliară, ce calculează bunăstarea unui cartier pe baza mediei a patru subindici: trafic, repere, aer și imobiliare. Cu cât scorul T.R.A.I. se apropie de 100, cu atât te bucuri de un nivel de trai mai ridicat în zonă. Descoperă și tu un nou mod de a-ți privi cartierul în care locuiești sau ți-ai propus să te muți.

Ce înseamnă Vocea Cartierelor?
Am adunat părerile oamenilor despre viața din cartierele în care locuiesc printr-un formular.
Astfel, poți afla dacă sunt locuri de parcare suficiente, cât zgomot e în zonă, cât e de curat și multe altele, direct de la sursă.

Google Traffic

Google Places

Airly

storia.ro

Datele reflectă perioada: 20.05.2024 - 20.06.2024

CLARITATE ÎN IMOBILIARE

DESCOPERĂ STORIA

Storia îți simplifică experiența imobiliară și îți aduce mai multă claritate în proces, indiferent de obiectiv: cumpărare, închiriere sau vânzare

Ai găsit cartierul perfect pentru tine?

Află cum te poate ajuta KIWI Finance
să îți cumperi casa la care visezi
prin serviciile de creditare.

T.R.A.I. Spotify Playlist

Ascultă vocea cartierelor
din marile orașe ale țării pe Spotify

#TRAIbyStoria

Urmărește-ne și pe Insta

  • Descarcă aplicația Storia

Descarcă aplicația Storia